HBO Economie, Management en Communicatie

Automotive & Nautisch Business management 

Deze opleiding heeft twee studierichtingen: Automotive Business Management en Nautisch Business Management. In deze opleiding krijg je een breed vakkenpakket met onder andere: economie, marketing, verkoop en techniek. Je wordt opgeleid voor commerciële en managementgerichte beroepen in de automotive en nautische sector. Ook geeft de opleiding een uitstekende start voor andere sectoren in het bedrijfsleven. Heb je interesse in (auto)mobiliteit of watersport & jachtbouw, dan is dit wellicht iets voor jou.
Toelatingseisen: alle profielen


Bedrijfseconomie; Accountancy; Fiscaal Recht & Economie

Realiseert de productieafdeling voldoende om de bedrijfsdoelstelling te halen? Is het gunstig om nieuwe of extra machines aan te schaffen? Als bedrijfseconoom ben jij betrokken bij deze financieel-economische beslissingen.
Als accountant houd je je bezig met het opstellen en controleren van de jaarrekening (de boekhouding van een bedrijf). Je ziet er op toe dat die voldoet aan de wet- en regelgeving. Doordat je goed zicht hebt op de cijfers en deze analyseert, ben je ook adviseur. Om dit te kunnen bekostigen int de overheid belastingen. Door de jaren heen is ons belastingstelsel behoorlijk complex geworden. Daarom zijn er specialisten nodig die een weg in dit doolhof weten te vinden. Als fiscalist adviseer je particulieren en organisaties zodanig, dat de overheid de inkomsten krijgt waar ze volgens de wet recht op heeft. Het is belangrijk dat je mensgericht, analytisch en kritisch bent.
Toelatingseisen: EM, CM met ec of m&o en wi, NG met ec of m&o, NT met ec of M&O


Bedrijfskunde

Ben je geïnteresseerd in hoe organisaties en bedrijven werken? Bij bedrijfskundige opleidingen worden professionals opgeleid die alle bedrijfsprocessen van organisaties in goede banen leiden. Met een bedrijfskundige opleiding ben je op veel plaatsen inzetbaar. Zo kun je aan de slag in bedrijfskundige en juridische functies, zoals medewerker kwaliteitszorg, organisatieadviseur of juridisch beleidsmedewerker bij de overheid. Jouw belangrijkste taak is: het beleid van een bedrijf voorbereiden en daarin op een goede wijze adviseren. Je zoekt uit wat kan, mag en moet om het doel van de directie te bereiken. Vanwege je brede kennis en ervaring ben je vaak de spin in het web van een bedrijf.
Toelatingseisen: alle profielen met ec of m&o


Bestuurskunde/Overheidsmanagement

In de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement leer je een vitale stedelijke samenleving te besturen en vorm te geven, samen met andere professionals met hart voor de publieke zaak. De bestuurskundige kennis en vaardigheden die je leert, pas je direct toe bij projectopdrachten voor het werkveld in het StadsLAB. Doordat je vanaf het eerste jaar samenwerkt met studenten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling leer je breder te kijken. Dit helpt om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen voor de bestuurlijke en ruimtelijke vraagstukken van morgen.
Toelatingseisen: EM of CM, NG en NT met ec


Bouwtechnische Bedrijfskunde

Heb je interesse in bouwen en managen en ben je goed in communiceren? Bij de studieroute Bouwtechnische Bedrijfskunde (een aparte studierichting binnen de opleiding Bouwkunde) komen kennis over de bouwbranche, de techniek in de bouw en bedrijfskunde samen. De branche past nu de nieuwste technologieën toe en er wordt meer samengewerkt.
Toelatingseisen: NT, NG en EM


Commerciële Economie

Een product of dienst in de markt zetten is één. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook verkoopt? Bij Commerciële Economie leer je hoe je dat succesvol doet. Je volgt consumenten en bedrijven en bestudeert hun keuzes, behoeften en gedrag. Vervolgens kijk je hoe je hierop kunt inspelen zodat ze jouw product of dienst kopen. Of dat nu via een virale campagne, advertentie of social media gebeurt: als marketingexpert met een strategische instelling weet jij als geen ander hoe dit moet!
Toelatingseisen: EM of CM, NG en NT met ec en m&o


Communicatie; International Business and Languages

Zeker bij mensen die Communicatie studeren, is flair, creativiteit, taalvaardigheid en improvisatietalent vereist. In de opleiding kan de nadruk liggen op marketingcommunicatie, maar ook interne communicatie en concerncommunicatie zijn vakken die je bestudeert. Inzicht in de werking van de media is daarbij van groot belang. Later word je pr-functionaris, bestuurder, woordvoerder of tekstschrijver bij een bedrijf of organisatie.
Toelatingseisen: NT, NG, EM of CM met wi
In de zakenwereld is grote vraag naar mensen die een handelsgeest combineren met kennis van internationale zakelijke communicatie. Economische vakken en talen vormen samen de hoofdvakken in de opleiding International Business and Languages. Je leert hoe je als intermediair optreedt tussen bedrijven en relaties in het buitenland.
Toelatingseisen: EM, CM of NG, NT met ec of M&O


Facility Management

Als facility professional zorg je voor een optimale woon-, werk-, leer-, verblijfs- en zorgomgeving. Of dit nu in een ziekenhuis is, bij een bank, op een school of bij een bungalowpark; overal mag je zorgen voor een klantgerichte ontvangst, catering, schoonmaak, beveiliging of gebouwinrichting. Facility professionals kom je in elke branche tegen.
Toelatingseisen: NT (met ec of m&o), NG (met ec of m&o), EM of CM (met ec of m&o en wi)


Fashion Business

Wil jij in de toekomst als commercieel talent in de fashion branche aan de slag als bijvoorbeeld inkoper, sales- of (e-)marketingmanager? In deze opleiding voor commerciële managementfuncties in fashion wordt je hiervoor de nieuwste inzichten bijgebracht over management, branding, marketing, trends, retail en e-commerce.
Toelatingseisen: alle profielen


Financieel Management

Ben je geïnteresseerd in wat er gebeurt in de financiële sector? Houd je van cijferwerk en ben je analytisch ingesteld? Vind je het leuk om met mensen te werken en hen te adviseren? Dan is een van de opleidingen in de financiële sector op je lijf geschreven: Finance, Tax and Advice, Accountancy, Finance and Control (Bedrijfseconomie). Met deze opleidingen word je financieel adviseur. Als geen ander weet jij wat er te koop is op de financiële markt. Je bent deskundig op het gebied van verzekeren, beleggen, kredieten en bedrijfsprocessen. De klant weet dat zijn financiën bij jou in goede handen zijn. Je bent discreet en klantvriendelijk. Met cijfers kun je goed uit de voeten, maar je bent ook commercieel. Je kunt aan het werk bij bedrijven en financiële instellingen, zoals een bank of verzekeringsmaatschappij, de effecten- en optiebeurs, een pensioenfonds of bij een zelfstandig adviesbureau.
Toelatingseisen: alle profielen met ec of m&o en wi A of B


HBO-Rechten

Binnen HBO-Rechten staan voornamelijk praktijkopdrachten centraal. Deze opdrachten worden ondersteund door vakken op het gebied van onder meer privaatrecht, ondernemingsrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht. Daarnaast worden uiteraard de communicatieve en sociale vaardigheden getraind. Eenmaal afgestudeerd kun je aan de slag als jurist bij een groot bedrijf of maatschappelijke organisatie, als juridisch beleidsmedewerker bij een gemeente of als griffier bij de rechtbank.
Toelatingseisen: alle profielen


Hotel- en Eventmanagement, Toerisme, Business en Marketing

Deze opleidingen bereiden je voor op een carrière in hotellerie, eventmanagement, toerisme, business en marketing. Hotel- en Eventmanagement biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. Hospitality is hot! Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals, sportevenementen en concerten. Internationaal Toeristisch Management bereidt je voor op een internationale carrière in de toeristische sector. Als toeristisch manager verkoop je de wereld, offline en online. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. E-commerce Marketing Sales leert je alles over merken, online verkopen en de beste reclame boodschappen. Je stelt marketingplannen op en sluit de beste deals. International Business Management bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. De wereld van nu draait om handel. Internationale contacten leggen en behouden. Kansen zien of ze zelf creëren.
Toelatingseisen: alle profielen


Hotelmanagement

De opleiding leidt op tot leidinggevende en adviserende functies in organisaties die gastvrijheid en commerciële dienstverlening centraal stellen, zoals hotels, restaurants, catering en recreatieve bedrijven. De opleiding is internationaal gericht. Je kunt in het buitenland stage lopen en talen zijn dus belangrijk.
Toelatingseisen: NT, NG, EM (allen met fa of du) of CM (vaak met ec of m&o)


Human Resource Management

Heb jij oog voor de mens, maar ook voor organisaties? Bij Human Resource Management (HRM) leer je hoe je alles uit het personeel haalt, zodat je organisaties kunt helpen innoveren, veranderen en presteren. Je wordt opgeleid tot een krachtig adviseur van het management bij personeels- en verandervraagstukken. Je leert hoe je medewerkers coacht hun talenten te gebruiken en in te zetten. Kortom: je bent expert op personeelsgebied en kunt opkomen voor de belangen van medewerkers én organisaties.
Jouw toekomst: Als HRM’er weet je alles van het ontwikkelen, coachen en motiveren van medewerkers, teams en organisaties. Daarnaast wordt jouw expertise ingezet bij verandertrajecten in organisaties of als business partner bij personeels- en organisatievraagstukken. Je werkt bijvoorbeeld als adviseur van het management, adviseur op het gebied van leren & ontwikkelen of loopbaanadviseur.
Toelatingseisen: alle profielen


International Human Resource Management

Are you a ‘global thinker’? And would you like to learn more about the key to success of an organization: the
human resources? Then International Human Resource Management (IHRM) is an excellent choice for you. With your great communication skills, understanding of other people and your international interest, this is
the perfect place for you. You will experience cultural differences and develop new approaches to HRM.
Your future: You will have a thorough understanding of business-oriented HR and can adequately translate the international (corporate) strategy into relevant and modern HR policies and procedures. As you have
profound knowledge of change processes you will be a well-trained professional with a broad set of skills and demonstrate a professional approach as a sparring partner of the management.
Toelatingseisen: alle profielen


Integrale Veiligheidskunde; Security Management

Integrale Veiligheidskunde richt zich op diverse terreinen: wonen, verkeer, uitgaan, voedsel, communicatie e.d. worden bestudeerd op hun mate van veiligheid. Security Management richt zich op het in kaart brengen van risico’s zodat er maatregelen getroffen kunnen worden om bedrijven te beschermen tegen bedreigingen van binnen en buiten af.
Toelatingseisen: CM met ec, EM, NG met ec, NT met ec


International Media and Entertainment Management

This English-taught professional bachelor’s programme prepares you in 3 or 4 years time for a career in the media and entertainment industry. This will train you to become a manager in creative concept development, production techniques and marketing in a variety of industries within media and entertainment.
Toelatingseisen: alle profielen


Journalistiek

Wil je een baan in de journalistiek, dan moet je over vaardigheden beschikken als het schrijven van achtergrondartikelen, persberichten, het maken van radio- of televisieprogramma’s. Kort gezegd: je wordt opgeleid in het overbrengen van boodschappen en je leert welke hulpmiddelen je daarvoor kunt gebruiken.
Toelatingseisen: alle profielen


Leisure Management

Is vrije tijd voor jou meer dan ontspanning en vermaak? Ben jij nieuwsgierig, ondernemend, creatief en houd je van organiseren? Dan is de opleiding Leisure Management jouw studie! Als professional in vrijetijdsmanagement heb je gevarieerd werk en functioneer je als een spin in het web. Je ontwikkelt bijvoorbeeld nieuwe concepten voor sportevenementen, zorgt voor de programmering optredens bij een groot poppodium en bent verantwoordelijk voor de marketing van een pretpark.
Toelatingseisen: CM met ec of m&o, EM, NT, NG


Logistiek en Economie

Logistiek is ‘slim organiseren’. De juiste goederen of diensten op de juiste tijd, op de juiste plaats tegen optimale kosten. Je leert hoe goederenstromen en -diensten lopen en welke geld- en informatiestromen daarbij horen. Verder ben je verantwoordelijk voor inkoop, productieplanning, magazijnbeheer, distributie en klantorderverwerking. Allemaal onderwerpen waarmee je in deze opleiding aan de slag gaat. Met je kennis van logistiek, marketing en bedrijfskundige en bedrijfseconomische processen ben jij straks dé logistiek expert.
Toelatingseisen: CM met ec of m&o, EM, NG met ec of m&o, NT met ec of m&o


Ondernemerschap & Retail Management

Het ondernemersbloed stroomt door je aderen en je wilt je eigen startup beginnen, duurzaam ondernemen, innoveren binnen een familiebedrijf of een leidinggevende functie in de retail. Bij Ondernemerschap & Retail Management leer je alle facetten van het ondernemerschap kennen: van leidinggeven en financieel management tot het opzetten van een businessplan. De student als ondernemer is hierbij het uitgangspunt. Al tijdens je studie ga je ondernemen en anders dan in het traditioneel onderwijs wordt thematisch onderwijs aangeboden. Met jouw kennis, ervaringen en creatieve ideeën weet jij hoe je straks een toekomstgericht en innovatief bedrijf succesvol draaiende kunt houden.
Toelatingseisen: alle profielen met ec of m&o


Sociaal Juridische Dienstverlening

Sociaal juridische dienstverleners zijn deskundig in de wetgeving die de verhouding tussen burgers en de overheid regelt; zij kunnen deze wetgeving aan belanghebbenden uitleggen en toepassen. Mogelijkheden voor werk liggen in: gemeentelijke sociale diensten, juridisch loket, ombudswerk, bedrijfsverenigingen, woningcorporaties, reclasseringswerk, schuldhulpverlening enz.
Toelatingseisen: alle profielen


Sportmarketing

Als sport je passie is en je graag wilt werken in een sportieve omgeving, dan kies je voor de studieroute Sportmarketing binnen de studie Commerciële Economie. Veel bedrijven, organisaties en gemeenten combineren sport met commerciele activiteiten. Sportsponsoring en de diverse facetten van sportmanagement zijn vakgebieden op zich geworden. Sport wordt dus steeds belangrijker. Zowel op recreatief als op (inter)nationaal topsportgebied. Dus volop kansen voor jou!
Als sportmarketeer kun je na je opleiding meteen aan de slag in de onbegrensde wereld van de marketing en de sport. Natuurlijk kun je jouw hands- on mentaliteit en theoretische basis ook gebruiken in andere commerciële functies. Toekomstige aandachtsgebieden kunnen variëren van sponsoring, evenementen, marketing, communicatie, sales en management tot sportbeleid.
Toelatingseisen: CM met ec of m&o en wia of wib, EM, NG met ec of m&o, NT met ec of m&o.


Tourism Management

De toerismebranche heeft een aandeel van maar liefst 10% in de wereldeconomie en verandert in een hoog tempo. Het is tijd voor flexibele professionals die kansen zien en pakken. Je leert in te springen op technologische innovaties, politieke verschuivingen en opkomende economieën. Ook weet jij nieuwe diensten en producten (bestemmingen) in de markt te zetten. Wij leiden jou op als een wereldburger die ethisch verantwoord handelt, maar die ook het commerciële doel voor ogen houdt.
Toelatingseisen: NT, NG, EM of CM met ec of m&o


Vastgoed & Makelaardij

De wereld van vastgoed is volop in beweging. Dit vraagt om een creatieve en duurzame manier van (her)ontwikkelen en managen van vastgoedprojecten. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met leegstand van kantoren en winkels? Hoe begeleid je kopers bij het vinden van een woning? Bij de opleiding Vastgoed & Makelaardij leer je hoe je deze vraagstukken kunt aanpakken. De opleiding biedt een goede economische, juridische en bouwkundige basis, waarmee jij straks expert bent van de gehele vastgoedcyclus.
Toelatingseisen: EM, NG, NT of CM met ec of m&o en wi