Home HBO Opleidingen Aarde & Milieu Animals society and business

Animals society and business

Van Hall Larenstein

Heb jij als dierenliefhebber oog voor maatschappelijke ontwikkelingen? Wil jij als onderzoeker, adviseur, ondernemer of manager verschil maken in de (inter)nationale agro-foodsector? Dan past deze actuele, uitdagende studie bij jou
Je leert alles over het dier en over een gezonde en duurzame bedrijfsvoering. Je krijgt bijvoorbeeld vakken over diergezondheid, voortplanting en voeding, maar ook over marketing en ondernemerschap. Al tijdens je studie ontwikkel je innovatieve businessmodellen die recht doen aan het dier, de boer en de samenleving. Je denkt dus ook mee over ethische kwesties op het gebied van dierenwelzijn. Denk aan het scheiden van kalf en koe, het couperen van varkensstaarten en de inzet van sensoren en technologie.
En ook de grote maatschappelijke uitdagingen voor de agro-foodsector komen voorbij. Is er in 2050 genoeg eten op aarde voor 11 miljard mensen? Is onze bodem vruchtbaar genoeg, hoe zit het met biodiversiteit en de invloed van de sector op het milieu?
Jij leert om met een brede blik te kijken naar deze vraagstukken en samen met andere partijen te werken aan duurzame oplossingen. Zo kun jij je steentje bijdragen aan een gezonde en verantwoordelijke sector. Ambitieuze en innovatieve professionals zoals jij worden wereldwijd gevraagd en gewaardeerd!

Toelatingseisen: NT; NG; EM met sk

Wellicht vind je deze opleidingen ook interessant