Home Inspiratie Coen vindt zijn plek bij opleiding Engels en in Utrecht

Coen vindt zijn plek bij opleiding Engels en in Utrecht

Het kiezen van de juiste studie is soms best een zoektocht. Dat heeft ook Coen Hogervorst ervaren na het afronden van zijn havo aan de Heemgaard. Via een tussenjaar, een vooropleiding Acteren en een korte uitstap naar Journalistiek heeft hij zijn passie voor Engels ontdekt en is hij nu 1e jaars student van de bo-opleiding Engels Docent aan de Hogeschool Utrecht. Coen (20) vertelt over zijn zoektocht.

Zoektocht naar de juiste studie

Met het profiel Natuur en Gezondheid en als extra vak Beeldende Vorming, ging Coen op zoek naar zijn volgende stap na de middelbare school. “Ik vond het best lastig om een richting en opleiding te vinden die goed bij mij paste. Ik heb eerst een tussenjaar genomen en een vooropleiding Acteren gevolgd. Vervolgens ben ik overgestapt naar Journalistiek, maar uiteindelijk vond ik mijn plek bij de hbo opleiding Engels Docent. Daar voel ik me echt thuis”

Engels en Utrecht ontdekt

“Ik heb uiteindelijk voor deze opleiding gekozen omdat ik altijd al geïnteresseerd was in Engels, zowel op school als in mijn eigen leven,” zegt Coen. Zijn bewondering voor enkele docenten die belangrijk voor hem waren, motiveerde hem om zelf een positieve invloed te zijn voor toekomstige leerlingen. De keuze voor de opleiding Engels Docent bracht Coen ook bij de stad Utrecht, waar hij zich het meest op zijn gemak voelde. “De leuke sfeer, de vele andere studenten en de mooie plekken om te bezoeken trokken me enorm aan,” voegt hij toe. Voor Coen was niet alleen de opleiding belangrijk bij het maken van deze keuze, maar ook de stad en wat die voor hem kon betekenen.

Meer dan docent

Gedreven door zijn passie voor de Engelse taal en cultuur, ziet Coen vele mogelijkheden voor zijn toekomst. “Met Engels Docent kun je meer dan alleen docent worden! Je kunt bijvoorbeeld ook tolk of vertaler van boeken worden. Daarnaast zijn er andere beroepen waarvoor je veel kennis van de Engelse taal nodig hebt, dus wie weet keer ik nog terug naar acteren in een Engelstalig land!”

 

Tot slot geeft Coen een waardevolle tip aan alle jongeren die voor hun studiekeuze staan: “Kijk verder dan alleen de opleiding en wat die je in de toekomst kan bieden. Let ook op de stad en de mensen die de opleiding volgen, en luister naar je gevoel. Een vervolgopleiding moet leuk zijn en je moet het doen voor jezelf, want niets is verplicht.”