Home Inspiratie Destiny volgt na en door haar ziekte de opleiding Verpleegkundige

Destiny volgt na en door haar ziekte de opleiding Verpleegkundige

Destiny Wijsman is eerstejaars van de opleiding Verpleegkundige niveau 4 op het Aventus. De keuze voor dit beroep is gebaseerd op haar eigen ervaring met de nare ziekte leukemie. “Het was in het begin heel moeilijk, maar omdat ik zo vaak in het ziekenhuis was en altijd op mijn gemak werd gesteld door de verpleegkundigen besefte ik dat ik dat ook wilde gaan doen voor mensen.”

Echte zorghandelingen

“De opleiding Verpleegkundige gaat vooral over het juist verzorgen van zorgvragers. Hierom leren wij met name, communicatieskills en echte zorghandelingen. Denk hierbij aan het aanprikken van een infuus, wondverzorging, EHBO en minder leuke dingen zoals het wassen van iemand. Ik wil graag deze opleiding afmaken en een jaar of twee à drie in het Prinses Maxima Centrum werken, het ziekenhuis waar ik toen zo fijn ben opgevangen. Daarna ga ik nog een opleiding voor mortuariummedewerker volgen en kijken welk werk ik leuker vind.”

Van vmbo naar mbo

Toen Destiny ziek werd, zat ze in het 4e jaar van het Zone College in Twello (GL niveau, profiel Groen). Door haar leukemie moest ze het jaar overdoen. Daarvoor wist ze niet ze niet wat ze wilde gaan doen. “Ik heb niet veel gehad aan de voorlichtingsactiviteiten, wel heb ik daar geleerd dat ik graag mensen help. Ook wist ik hierdoor wat deze opleiding nou precies inhield. Met name de Open Dagen waren erg fijn.

“denk aan wat je leuk vind om te doen en maak daar je werk van”

Tip van Destiny

Haar tip voor de aankomende studenten: “Niet zo stressen over welke opleiding je nou moet kiezen, denk aan wat je leuk vindt om te doen en maak daar je werk van. Er zijn genoeg goede opties. En aarzel niet om hulp te vragen aan je medeleerlingen of docenten, die zijn er om je te helpen!”