Home Inspiratie Floor kijkt uit naar toerismestage in het buitenland

Floor kijkt uit naar toerismestage in het buitenland

“Ik heb denk ik wel 15 open dagen bezocht, mijn vader werd er gek van. Ik heb héééél lang gezocht naar wat ik nou precies wilde, mijn interesses liepen nogal uiteen”, vertelt Floor Schilder. Al vanaf mavo 3 was ze zich aan het oriënteren. Om extra tijd te krijgen om verder na te denken heeft ze na de mavo, eerst nog de havo gedaan op het Christelijk Lyceum. Uiteindelijk is ze na een korte uitstap naar Verpleegkunde, terechtgekomen bij Tourism Management bij Saxion in Deventer.

Open dagen helpen bij keuze

Als ervaren opendagen-bezoekster, raadt Floor dit andere leerlingen ook aan. “Hier krijg je goede info over hoe de opleiding eruit ziet. Een docent is vaak handig voor de info over de opleiding zelf en ik ging daarna altijd nog even in gesprek met een student over wat die er precies van vond en waarom. Ik raad leerlingen aan om na elke Open Dag voor jezelf op te schrijven wat je er van vond. Met welk gevoel ging je weg, welke informatie heb je allemaal gekregen? Vaak weet je dat na een paar weken niet zo precies meer en zo kan je het altijd teruglezen en weet je wat toen je gedachten precies over die opleiding waren. Heit is ook handig om voor jezelf vast een mening te hebben voordat je met andere mensen gaat praten, want daardoor kan je mening nog wel eens veranderen.”

Via verpleegkunde naar toerisme

Floor is eerst Verpleegkunde gaan studeren bij Saxion in Deventer. “Dit wou ik toch heel graag proberen omdat ik het ziekenhuis en de zorg altijd een fascinerende plek heb gevonden. Maar omdat ik geen biologie in mijn pakket heb gehad, heb ik dat maar een half jaar volgehouden. Daarna ben ik toch in de hospitality-hoek gaan verder zoeken. Hotel Management kon niet omdat ik ook geen tweede vreemde taal in mijn pakket had. Toen ben ik terechtgekomen bij Tourism Management (Engelstalig) bij Saxion in Deventer.”

Stage in het buitenland

De studie Tourism Management past wel goed bij Floor. In deze opleiding leert ze over hospitality, vakantieboekingen, bestemmingspromotie en het creëren van waarde in de toerismebranche. “Ik zit in de klas met mensen uit Japan, Schotland, Bulgarije, Slovenië, ga zo maar door. Volgend jaar ga ik een stage lopen in het buitenland voor ongeveer 5 maanden waar ik super veel zin in heb!”

Een taalbarrière overwinnen

Floor: “Ik raad deze opleiding zeker aan als je houdt van reizen, het mensen naar hun zin maken en gek bent op de hospitality-branche. En als je twijfelt over of je de opleiding in het Nederlands of Engels zal gaan doen: kies gewoon Engels! Gaandeweg krijg je er steeds meer zelfvertrouwen in! Dat heb ik ook gedaan. Dit vond ik eerst heel spannend aangezien ik maar een 6 ofzo stond voor Engels op de havo, maar ik merk nu al dat ik steeds beter Engels begin te praten en dat het ook steeds minder eng is.”