Home Inspiratie Hoe Rida Deraoui via MBO presentator is geworden

Hoe Rida Deraoui via MBO presentator is geworden

Rida leeft zijn droom. Als presentator heeft hij op televisie en in eigen YouTube series, podcasts Rico Verhoeven, Badr Hari en nog veel meer leuke personen mogen interviewen. Hij vertelt hoe hij hier is gekomen via de opleidingen De Heemgaard (MAVO), Handhaving Toezicht & Veiligheid (MBO) en  BNNVARA Academy.

Na mavo 4 kwam Rida op het MBO terecht op de opleiding Handhaving Toezicht & Veiligheid. “Ik wilde iets met de politie gaan doen, dus ben ik een opleiding gaan doen als BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar). Tijdens deze opleiding heb ik eigenlijk een nieuwe passie ontdekt, namelijk filmpjes maken op YouTube.”

“Het begon heel onschuldig om op kleine vechtsportevenementen met een cameraatje van 50 euro mensen te gaan interviewen. Die passie ben ik gaan uitbreiden, ik begon met een cameraatje en vervolgens kwamen er elk evenement een cameraman, geluidsman en nog veel meer leipe dingen bij! Ik kreeg veel leuke reacties op mijn video’s, maar ook echt veel haat. Ik kreeg reacties als: Wie is deze stagiaire? Deze jongen kan echt niet interviewen. Hebben ze deze Marokkaan gevonden op een boot? Ik kreeg zo veel kritiek dat ik er wat aan wilde doen.”

Nadat ik mijn MBO-niveau 4 opleiding heb gehaald, ben ik begonnen aan de BNNVARA Academy opleiding. Dit is een creatieve opleiding waar van de 3000 aanmeldingen er uiteindelijk vijf werden toegelaten. Ik was één van de gelukkigen en heb een jaar lang hard gewerkt bij BNNVARA. Ik kreeg elke dag workshops; van presenteren tot filmen. We kregen tips and tricks van Tim Hofman, Sahil en Emma Wortelboer en zo heb ik mijzelf gemaakt tot de presentator/contentmaker die ik nu ben.

Heb je nog een gouden tip?

Wat ik graag wil meegeven is om nooit te stoppen en altijd door te gaan waar de rest wel stopt. Krijg je kritiek? Of zit het leven even niet mee? Ga dan niet stoppen. Ga aan jezelf werken, kom 10x sterker terug en laat iedereen zien die niet in jou geloofde dat je het WEL kan! Volg je dromen en als je iets echt wil, dan zal je er hoe dan ook komen.