Home Inspiratie Lotte start tijdens AD Sport haar eigen bedrijf

Lotte start tijdens AD Sport haar eigen bedrijf

Lotte Melkert heeft een dag meegelopen op Windesheim om de sfeer te proeven en op de Open Dag vragen gesteld aan studenten en docenten van de opleiding AD Sport. Daarna wist ze zeker dat deze opleiding het beste paste bij haar wens om een onderneming op sportgebied te starten. Haar tip is dan ook: ga naar Open Dagen en loop eens een dagje mee, dan ervaar je echt hoe het is.

Van havo naar Ad-hbo

Lotte (18) vertelt: “Ik heb de Havo met vakkenpakket E&M gedaan op het Christelijk Lyceum in Apeldoorn. Ik volg nu de AD-opleiding Sport op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hier word je opgeleid tot sportontwikkelaar. Ik kon kiezen uit 2 uitstroomprofielen: Clubkadercoach en Sportondernemer.”

“Als Clubkadercoach ga je coaches en trainers begeleiden binnen bijvoorbeeld verenigingen. Als sportondernemer ga je jouw eigen bedrijfsplan schrijven. Voor dit profiel heb ik gekozen om dat ik altijd al droom van een eigen onderneming gecombineerd met sport.”

Vernieuwingen in de sportwereld

Lotte heeft gekozen voor de AD-opleiding Sport bij Windesheim omdat ze graag een sportonderneming wil starten. “Ook leek het me erg leuk om bezig te zijn met vernieuwingen in de sportwereld. AD Sport met het profiel Sportondernemer bleek voor mij hiervoor de perfecte opleiding. Ik heb tijdens een meeloopdag gekeken hoe ik de sfeer op school en de opleiding vond. Ook ben ik naar Open Dagen van Windesheim geweest en hier vragen gesteld aan studenten en docenten van de opleiding. Dit heeft voor mij de doorslag gegeven om voor de AD-opleiding Sport te kiezen.”

Wat ik als tip kan meegeven voor het kiezen van je studie is: ga naar Open Dagen en loop eens een dagje mee, dan ervaar je echt hoe het is.

Opstart eigen onderneming

Lotte is tijdens de opleiding AD Sport bezig met het starten van mijn eigen onderneming. “Dat wil ik na de opleiding dan ook graag doorzetten. Maar eerst wil ik nog verder studeren in het 3e jaar van Sportkunde om nog iets meer kennis op dat vlak op te doen.

 

Wat is Ad hbo?

Ad staat voor Associate degree. Dit is een hbo-opleiding waarin je in 2 jaar leert wat er in de praktijk echt toe doet. En dat doe je op niveau 5: dé studienuance tussen bachelors (niveau 6) en mbo (niveau 4) in. Opgestart samen met het werkveld, zodat jij ook echt die kennis opdoet die je straks nodig hebt. Investeer je hierna nog 2 jaar extra, dan heb je bovendien je volledige bachelordiploma.