Home Inspiratie Mike bouwt letterlijk en figuurlijk aan zijn toekomst

Mike bouwt letterlijk en figuurlijk aan zijn toekomst

Mike Post wist het zeker: “Ik ga de bouw in. Het maken van dingen, mensen blij maken met nieuwe dingen in huis, met je handen werken. Vooral het lekker bezig zijn”, dat past bij mij. Mike is daarom na het vmbo basis profiel groen op het Zone college in Twello gestart met de opleiding BBL Timmerman op de Technicampus bij Bouwmensen Deventer.

“Ik ga de bouw in”

Mike vond Zone college in Twello een leuke middelbare school. “Op het Zone college doe je examen in profiel groen. Dat betekent dat je werkt met bloemen, dieren, tuin en keuken. Maar ik wist al wel dat ik de techniek in wilde gaan. Mijn vader werkt ook in de bouw en ik vond het altijd leuk om mee te gaan. Ik volgde dan ook de richting groen technisch op het vmbo en heb ook mijn stages in de bouw gedaan. Daar heb ik vooral veel kozijnen gezet. Op het Zone college konden we een keuzevak volgen op de Technicampus. Hier kon je kiezen uit drie richtingen: bouw, constructie en installatie. Hierna wist ik het helemaal zeker: ik ga de bouw in!”

 

BBL Timmerman

Mike volgt nu de opleiding BBL Timmerman op mbo niveau 2 op de Technicampus bij Bouwmensen Deventer.  “Kort gezegd kan ik hierna op de bouw overal terecht”, vertelt Mike. “Bij timmerwerk kun je denken aan het maken van kozijnen, profielen stellen, dak werk, vloeren leggen, fundering maken ect. Maar ook tekening lezen en tekening maken. Ik wil hierna een niveau 3 timmerman erachter aan doen en daarna aan het werk in de bouw. Nu ben ik nog aan het kijken welk onderdeel in de bouw ik het leukste vind, ik twijfel tussen nieuwbouw of renovatie.”

 

Een tip van Mike: “Doe wat je leuk vindt, en ga meelopen bij bedrijven om te kijken wat het beste bij jou past.”