Home Inspiratie Oguzhan en Huseyin over hun weg naar Werktuigbouwkunde

Oguzhan en Huseyin over hun weg naar Werktuigbouwkunde

Oguzhan Alkan en Huseyin Ulu waren als jonge jongens al geinteresseerd in techniek. Dat heeft beide geholpen met het maken van een studiekeuze nadat ze het vwo op het Vlier van Etty Hillesum in Deventer hadden afgerond. Na het volgen van meeloopdagen en een test via Studiekeuze123.nl viel de keuze op Werktuigbouwkunde bij de Universiteit van Twente.

Van vwo naar universiteit

De studie Werktuigbouwkunde is erg gevarieerd. “Het betreft de lucht- en scheepvaart, de auto- en machine-industrie en nog veel meer. Dat biedt veel mogelijkheden”, vertelt Oguzhan die later als ingenieur bij een groot bedrijf met door het ontwerpen van machines het werk van mensen wil vergemakkelijken. Ook Huseyin vindt het prettig dat de studie breed is. “In de toekomst wil ik graag als ingenieur werken bij een bedrijf dat luchtvaartuigen produceert.”

Unieke ervaring aan de Universiteit van Twente

Het studeren bevalt Oguzhan en Huseyin wel. “Je kunt zelf bepalen hoe je studeert. Of je colleges bijwoont of niet, het is allemaal aan jou. Uiteindelijk moet je wel alle studiepunten behalen. De andere kant is dat nu op ons zelf wonen ook moeten koken, de was moeten doen en een bijbaan hebben.” “Omdat bij de technische universiteit van Twente bijna alle studies in het Engels zijn, kom je in contact met mensen van over de hele wereld met andere ideeën en ervaringen. Dat maakt het studeren aan de UT erg speciaal. Ook kun je bij studie- en studentenverenigingen mensen leren kennen. Het studentenleven is dus erg leuk, maar tegelijkertijd ook veeleisend. Voordeel is dat de Universiteit van Twente de (enige) all-in campus in Nederland heeft. Je kunt er voor alles terecht zoals de bibliotheek, winkel, kapper, horeca en sportfaciliteiten. Wel zo handig!”

Volg je interesses

Huseyin en Oguzhan hebben deze tips nog voor jou. Huseyin: “Kijk waar je interesses in liggen en waar je jezelf het gelukkigst bij voelt. Uiteindelijk bestaat er geen perfecte opleiding, maar je kan je altijd verder specialiseren in andere richting waar mogelijk.” “En ga naar Open Dagen en vooral ook naar meeloopdagen. Open Dagen zijn vaak informatief, meeloopdagen daarentegen geven je een beter beeld van hoe het is om student te zijn”, vult Oguzhan aan.