Home Inspiratie Tim’s Ongewone Route: Van HAVO 3 naar het mbo

Tim’s Ongewone Route: Van HAVO 3 naar het mbo

Tim van Keulen is van 3 havo naar het mbo gegaan. Best wel een onverwachte move, maar wel eentje die helemaal bij hem past. Tim vertelt ons over hoe hij die keuze heeft gemaakt en waarom.

van havo 3 naar mbo

Havo 3 was een pittig jaar voor Tim, maar met de nodige ondersteuning wist hij het toch te halen. “Omdat het zo moeilijk ging heb ik met mijn mentor op De Heemgaard gekeken naar mijn opties. Ik moest kiezen tussen mavo 4 of het mbo,” legt Tim uit, “en uiteindelijk besloot ik voor het mbo te gaan. Niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel die van mij.”

“Ik merkte aan mezelf dat ik best wel graag door wilde en een opleiding wilde gaan doen. Ook als ik naar mavo zou gaan zou ik in het examenjaar terecht komen. Maar als ik even door zou gaan heb ik mijn havo 3 naar 4 overgangsbewijs. Dit staat gelijk aan het mavo 4 diploma. Dat was voor mij ook een reden om nog even door bijten, zodat ik een jaar eerder aan het mbo kon gaan beginnen.

Het avontuur op het mbo

Tim koos voor de opleiding Sociaal Werker bij Aventus in Apeldoorn. “Het is echt een leuke opleiding met veel mogelijkheden,” zegt Tim enthousiast. Hij ontdekte dat Sociaal Werk een breed werkveld heeft, waar je allerlei kanten mee op kunt. “Dit kwam ook naar voren tijdens mijn stageperiodes. Tijdens mijn opleiding had ik twee stages: eerst bij Brownies and Downies en daarna in het speciaal onderwijs bij SBO De Boemerang. Beide stages waren echt gaaf en leerzaam.

Tips van Tim

Tim wil graag een tip delen voor jongeren die binnenkort met hun studie starten: “Geef jezelf de eerste paar weken of maand de tijd om te ontdekken of de opleiding is wat je ervan verwacht. Het is belangrijk om een opleiding te kiezen die goed bij jou past! Én, zorg er voor dat je jouw stageplek op tijd regelt.”