Home Inspiratie Vanity kiest met Green design voor een bloeiende toekomst

Vanity kiest met Green design voor een bloeiende toekomst

Vanity Aalpoel koos na haar vmbo-basis op het Zone college voor de BBL- opleiding Green Design (niveau 2) omdat ze het leuk vindt om met bloemen te werken en creatief bezig te zijn. Daarnaast werkt ze met veel plezier bij een bloemenwinkel in Apeldoorn.

Boeketten en bloemwerken

Green Design is een afwisselende mbo-opleiding van Zone College met bloemen, planten en styling. “Op de opleiding zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het thema lente, hiervoor maken we nu een boeket of een biedermeier. Je krijgt daar dus de theorie en uitleg om de verschillende boeketten of bloemwerken te maken”, vertelt Vanity. “Daarnaast werk ik bij De Eeuwige Lente in Apeldoorn. Dit is een bloemist en hier ben ik voornamelijk bezig met het maken van de boeketten, bestellingen en vazen opmaken. Ik heb het daar naar mijn zin. Ik wil nog wel verder kijken om te weten hoe ze binnen andere bedrijven en wat ik nog meer kan leren.”

Stage bij Tuinland

De studiekeuze voor bloemwerk vond Vanity niet lastig  “Op het vmbo heb ik het keuzevak bloemwerk gedaan en stage gelopen bij Tuinland. Hierdoor kwam ik erachter dat ik het werken met bloemen leuk vind. Door de corona was er toen geen NXTLVL avond. Ik wist al dat mijn interesse lag bij bloem, dus ben direct gaan kijken voor een opleiding op mbo-niveau 2  daarin. Bij Green Design heb ik een meeloopdag gehad en ben ik bij de Open Dag geweest. Hierdoor werd mijn keuze bevestigd.”

“Op het vmbo had je nog korte dagen, zodra je naar mbo gaat en gaat werken is dit wel anders.”

Tip van Vanity

Een meeloopdag op de opleiding, is Vanity goed bevallen. Dus dat adviseert ze ook aan andere leerlingen. Verder is haar tip: “Hou rekening mee met lange schooldagen, maar vergis je zeker ook niet in een werkrooster. Op het vmbo had je nog korte dagen, zodra je naar mbo gaat en gaat werken is dit wel anders.”